HAKKIMDA

Safranbolu‘da doğdu. 1970 yılında Pertevniyal Lisesi’ni bitirdi ve aynı yıl İstanbul Tıp Fakültesi’ne başladı.

1976 da İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı Fakültenin Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda ihtisasa başladı.

1979 da İstanbul Üniversitesi Basın – Yayın Yüksek Okulu‘na girdi.

1980 başında İstanbul Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndaki uzmanlık eğitimini tamamlayarak Göz Hastalıkları uzmanı oldu ve İstanbul Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezi’ne atandı.

1980 – 1981 Askerlik hizmetini Elazığ Asker Hastanesi’nde göz hastalıkları uzmanı olarak tamamladı.

1983 de Haseki Hastanesi Göz Kliniği Başasistanlığına atandı.

1983 yılında ayrıca, İstanbul Üniversitesi Basın-Yayın Yüksek Okulu’nun (İletişim Fakültesi) Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

1983 ve 1984 yıllarında Haseki Hastanesi’nde düzenlenmiş olan 9. ve 10. Dönem Optisyenlik Kursları’nda 800 kursiyere hocalık yaptı.

1986 da Haseki Göz Kliniği’nde sınavla Şef Yardımcılığı’na yükseldi.

1986 ve 1987 yıllarında, aldığı 3 adet bursla İngiltere’ye gitti.  İngiltere’de bir yandan dil okullarında İngilizcesini geliştirdi, bir yandan da Gözde Lazer Uygulamaları, Retina Hastalıkları, Vitrektomi ve Göziçi Lens İmplantasyonu konularında eğitim çalışmalarına katıldı:

  • 1986 Şubat ve Mart aylarında İngiltere’nin Colchester kenti St. Mary’s Hospital‘de argon lazer konusunda uygulamalı çalışmalarda bulundu.
  • 1986 da Cambridge’de New Addenbrooke’s Hospital’da iki hafta süreyle Dr. J.D. Scott’un vitrektomi ameliyatlarını izledi.
  • Ekim 1986 da Londra’da Moorfields Eye Hospital’da Zdenek Gregor’un vitrektomi ameliyatlarında ve Alan Bird’ün retina seksiyonundaki çalışmalarında bulundu.
  • Yine aynı yıl bir süre de T.A. Casey’nin keratoplasti ameliyatlarını gözlemledi.
  • 1987 Ekim –  Aralık aylarında arka kamara lens implantasyonu konusunda tekniğini ve bilgilerini geliştirmek için İngiltere Bournemouth’da Royal Victoria Hospital‘da klinik faaliyetlerine ve çok sayıda ameliyata katıldı.

1987 de ayrıca 2 ay süresince İstanbul Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı anjiyografi ve lazer seksiyonlarında uygulamalı eğitim yaptı.

1986 – 1995 yılları arasında Folklor Nazariyatı dersi vermek üzere İstanbul Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı ek ders ücretli öğretim görevlisi olarak 10 yıl görev aldı.

1988 ve 1990 yıllarında, iki dönem Türk Oftalmoloji Derneği İstanbul Şubesi Genel Sekreterliğine seçildi.

1989 – 1991 dönemi için ayrıca Türk Oftalmoloji Derneği Genel Merkezi Mali Sekreterliğine seçildi.

1990 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nde yapılan sınavla Doçent oldu.

1992 de 1 yıl Haseki Hastanesi Göz Kliniği Şef vekilliği yaptı.

1995 Ağustos ayında eğitim amacıyla Amerika’ya gitti. Bir ay süreyle Shearing Eye Institute‘da Fakoemülsifikasyon ameliyatlarında, YAG lazer uygulamalarında ve klinik çalışmalarında, ayrıca Retina Consultants of Nevada grubunda vitrektomi ameliyatlarında bulurdu. Bu arada bir gün de Shepherd Eye Center’da John R. Shepherd’ın ameliyatlarını izledi.

Aralık 2000 de Amerika’da Shepherd Eye Center’a tekrar gitti.

1999 – 2002 yılları arasında Şişli Etfal Hastanesi’nde şef yardımcısı olarak görev aldı. Burada yaklaşık bir yıl Sağlık Kurulu başkanlığı yaptı.

2003 yılında kendi isteğiyle Sağlık Bakanlığı’ndan emekli oldu ve tam gün süreyle İstanbul Göz Hastanesi’nde çalışmaya başladı.

2005 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora eğitimini tamamlayarak hazırladığı “Kültür Taşıyıcısı Olarak Türk Halk Müziği (TRT ve Özel Radyo Örnekleri)”  adlı teziyle Radyo-Televizyon-Sinema Doktorasını aldı.

2006 – 2009 yıllarında İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak görev yaptı, Halk Müziği ve Müzik Tarihi dersleri verdi.

2006 yılında bir süre International Hospital’de çalıştı. Aynı yıl İstanbul Göz Hastanesi’ne döndü ve 2011 yılına kadar mesleki çalışmalarını burada sürdürdü.

2004 – 2016 yılları arasında 6 Dönem Türk Oftalmoloji Derneği(TOD) Optik, Refraksiyon ve Az Görme Rehabilitasyonu (ORR) Birimi Yönetim Kurulu üyesi, üç dönem (6 yıl) Birim Web sorumlusu ve 2014-2016 yılları arasında da Başkan olarak görev yaptı.

2011 yılında Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne profesör olarak atandı.

2012 yılında KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde Halk Müziği dersi verdi.

2013 yılında, yeni açılan Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Göz Kliniği’ni kurdu.

2016 Aralık ayında KBÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Kliniği’nde çalışmakta iken kendi isteği ile emekli oldu.

2017 yılında İstanbul’da İstinye Üniversitesi LİV Hastanesi Bahçeşehir’de Retina Uzmanı olarak göreve başladı.

2018 Aralık ayında Türk Oftalmoloji Derneği(TOD) Optik, Refraksiyon ve Az Görme Rehabilitasyonu (ORR) Birimi Yönetim Kurulu üyeliğine tekrar seçildi.

Halen İstinye Üniversitesi LİV Hastanesi Bahçeşehir’de görevini sürdürmektedir. 


Türkiye’de her yıl düzenlenen oftalmoloji kongrelerinin, kurs, sempozyum ve diğer bilimsel toplantıların 1977 yılından itibaren büyük çoğunluğuna katıldı. Birçoğunda bildiri sundu.

Yurt dışında Amerika, Hollanda, İngiltere, Singapur, Kıbrıs, Saray-Bosna, Yunanistan, Mısır, İtalya, Portekiz, Monaco, İsveç,Gürcistan, Slovenya, Makedonya ve Avusturya’da gerçekleştirilen çeşitli oftalmoloji kongre ve  sempozyumlarının birçoğuna bildirileriyle katıldı.

İngilizce yanında tıbbi literatürü izleyecek oranda Fransızca bilmektedir. Birkaçı yabancı dilde olmak üzere çok sayıda bilimsel yayını vardır.

Ağırlıklı olarak Katarakt ameliyatları ve Refraktif Cerrahi (Excimer Lazerle Miyop, Hipermetrop ve Astigmat tedavileri), Medikal Retina (Diyabetik Retinopati, Sarı Nokta Hastalığı, vd),  ve Glokom (Göz tansiyonu) konularında çalışmaktadır.

Dr. Büyükyıldız Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) İstanbul Şubesi üyesi, TOD Katarakt ve Refraktif Cerrahi Birimi üyesi, TOD Tıbbi Retina Birimi üyesi, TOD Optik, Refraksiyon ve Rehabilitasyon Birimi üyesi olup ayrıca Türk Cumhuriyetleri Oftalmoloji Derneği, EURETINA (Eurepean Society of Retina Specialists) gibi derneklere de üyedir.

Türk Oftalmoloji Dergisi, Türkiye Klinikleri Oftalmoloji Dergisi, Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi, Türkiye Klinikleri Pediatri Dergisi, Türkiye Klinikleri Journal of Case Report ve Ophthalmic Surgery, Lasers & Imaging adlı bilimsel oftalmoloji dergilerinde hakemlik (reviewer) görevi vardır.

Mesleki çalışmaları yanında Türk Halk Müziği ile ilgilenmekte, bağlama çalmaktadır. Kurucusu olduğu İstanbul Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun 20 yıl başkanlığını yapan Prof. Dr. H. Zeki Büyükyıldız’ın çeşitli türkü derlemeleri ve folklor yazıları, Papatya Yayıncılık’tan 2009 yılında ve Arı Sanat Yayınevi’nden 2015 yılında yayımlanmış “Türk Halk Müziği” adlı kitabı ile geniş bir Türk Halk Müziği arşivi vardır.

Open chat